marți, 29 mai 2012

Am 29, merg pe 31...

Bancosul, muza mea in toate, imi arata azi un clip cu doua gagici, una de 29 si una de 31 de ani, care "performeaza" pe masura nazuintelor si a gargaunilor specifici fiecarei varste.

 Destul de pertinente mesajele fetelor, mai ales ca specia feminina tinde sa aiba asemenea desfasurari de sinceritate.

Una peste alta, intr-un mod hilar, ele spun adevarul gol-golut. Adicatelea:

La 20 de ani inca mai visezi ca esti forever young, ca lumea iti e la picioare, cu barbati cu tot, se-ntelege, de-asta e bine sa-i imbrobodesti atunci, cand nici ei nu stiu prea bine ce li se pregateste!

Cand ai senzatia ca esti stapana lumii si ca nimeni nu te va detrona vreodata, cand inca pari o caprioara inocenta ce se vrea vanata, esti total pozitiva, respiri prin toti porii tinerete, candoare, copilarie - eu sper sa nu vorbesc povesti aici, cel putin varsta de 20 de ani a mea asa a aratat, ca timpurile s-or mai fi schimbat, asta e!

Cand inca te tii departe de responsabilitati si chestii serioase, proiectandu-le intr-un viitor la care te uiti asa, doar cu coada ochiului, de teama sa nu se intample mai repede, convinsa ca privirea ta chiar poate vraji, controla si tine la distanta orice noutate care tine de varsta, de trecerea timpului, de schimbari majore si de impact...

Asta pana suna ceasul a 30 de ani.

La nouvelle femme. O noua atitudine. Mult mai stapana pe tine. Mai grabita.

Acum ai experienta, esti trecuta prin viata, deci inteleapta, nu te mai lasi asa usor ademenita, alegi tu extrem de rational si mai putin instinctiv (cum o faceai la 20 de ani), esti pretioasa si pretentioasa si ai dreptate.
Toate judecatile tale te indreptatesc sa fii asa.

Cu greu ajunge sa-ti placa cineva cu adevarat, poate pentru ca deja te placi prea mult pe tine sau poate, satula de atata tine, in diverse ipostaze, te-ai vrea renascanda, te-ai saturat si tu de atatea bife pe care ti le doresti la junele intalnit...ohhhh, varste ingrate, barbatii abia dupa 30 se cheama ca ajung la junete, pana atunci sunt doar niste copii care mai pot fi modelati, ghidati cu usurinta, dup-aia, se trezesc, nu-i mai poti ameti neam.

Ajungi sa stii sa ceri. Si ti se da. Esti sigura pe tine si cu tupeu. Numai ca ceea ce ti se ofera este perisabil, ca si cum te-ar reflecta pe tine, corpul tau, iluziile si naivitatile crosetate la 20 de ani.
Ai devenit o femeie coapta, matura, capabila sa aleaga rational si sa se tina departe de dezamagiri. Setata pe placere. Si pe orice forma de hedonism.

Si totusi constienta ca, deja ajunsa aici, procesul de inflorire a ajuns la apogeu, de-acum nu mai poti reveni la ceea ce ai fost odinioara,  trebuie sa ghidezi cu maturitate cum vei evolua de acum inainte, cat de mult iti vei pastra eflorescenta.

Unele femei chiar raman ca florile, amintire intr-o carte sau intr-o inima.
Depinde ce-si doresc.


2 comentarii:

Bancosul spunea...

Toți bărbații vor trebui să faca față, mai devreme sau mai târziu, crizelor femeii la 30 ani.

Ferească Domnul să te prindă 30 de ani fără să fii însurat cu duduia respectivă, când o apucă crizele :D

Cristinne spunea...

Asa, in stilul tau romantico-belicos, ai vrut sa-mi confirmi, din nou, ca ti-a placut sa fii imbrobodit. Rezultatul e ametitor si pentru tine. Se cheama noi si se cheama Maria.