miercuri, 21 aprilie 2010

file de poveste(2)

...si cum in viata lucrurile se intampla dupa zicala nu-i pentru cine se potriveste, ci pentru cine se nimereste, cele doua dame se reintalnesc spre a-si  povesti noutatile.
Un aer primavaratic le invaluia buclele blonde. O dimineata placuta, senina, cu un soare bland ce le mangaia strengareste chipurile tinere.

Cu ochii pierduti intr-un amalgam de intrebari, dar pastrand o sclipire ciudata, incantare parca, dar si teama, femeia cu zambet sagalnic , deschizandu-si umbreluta, se intoarse catre prietena ei si, cu un suras inocent, ii spuse:
- Am cunoscut un barbat, si se opreste, ca si cum nici n-ar mai trebui sa adauge altceva, spusese totul, de fapt, dar cum prietena ei se uita mirata, neintelegand ce vrea sa spuna, se hotari sa-i povesteasca.
Am avut un weekend plin de evenimente placute, neasteptate si am cunoscut un barbat, repeta ea, surazand catre femeia de alaturi care incepuse sa inteleaga sensul vorbelor ei. Un francez, venit parca din alta lume, coborat din curtea de la Versailles, si-a parasit alaiul si s-a oprit la mine, tandru, afectuos, aproape ce-mi doream, desi i se dusese vestea ca ar fi un superficial si un flusturatic...dar pana acum pare rupt din carti, ireal si totusi am petrecut doua zile dragute, aproape  minunate cu el.
-Eiii, dar asta e foarte bine! ma bucur mult ca tot ce s-a intamplat in ultima vreme e de bun augur.
-Daa...si totusi, totusi, desi a avut un comportament extraordinar, nu ma simt indragostita...adica starea aia..stii tu, starea aia care iti aduce fluturi in stomac, visare si....
- Probabil pentru ca s-au petrecut toate foarte repede, iesiri in fiecare seara, cu el, cu fetele, apoi iar cu el, au fost zilele prea pline si n-ai avut timp sa intelegi ce se intampla cu tine...si oricum, inca e prea devreme sa te pronunti...acum e doar incantare, mai incolo incantarea poate deveni indragosteala sau ...nimic, adauga surazand femeia cu privire linistita.
- Da, ai si tu dreptate, dar parca m-as fi asteptat sa ma simt altfel, sa zburd, sa zbor, sa ...nu stiu, sa ma manifest cumva diferit decat pana acum...si totusi, uite-ma cat sunt de calma.
- E doar o parere, draga mea, poate ca ar fi bine sa te uiti in oglinda, ti-ai pus un fard nou azi sau ce vad eu e o sclipire naturala? adauga bland prietena ei. Iti lucesc ochii, e semn bun, crede-ma. Ai intalnit numai barbati nedemni pana acum si ti-ai pierdut increderea in ei, poate ca acesta merita o sansa, dar...cu vigilenta...
-Vom vedea, raspunse sceptic femeia cu zambet sagalnic, vom vedea, draga mea, daca el mi se potriveste sau nu. Iti multumesc ca esti aici. Vom vedea...

va urma

sursa foto :  galerie.liternet.ro/albume/modafemininala1900...

4 comentarii:

Cristinne spunea...

...de cele mai multe ori realitatea e cea mai frumoasa poveste :)

Marina spunea...

ff frumos povestita povestea...nu scrii o carte?

Cristinne spunea...

ehhh...momentan "ma exersez" p-aci, pe blog...mai vedem :) multumesc de aprecieri :)

Laura spunea...

si? continuarea?? unde e continuarea?? :D