marți, 16 februarie 2010

"prima casa" din viata ta...cea din povesti

...sau asa cum scria, mare, pe o pancarta in fata unui complex de locuinte noi(pe undeva prin Titan), "casa ta, viata ta!"...ei, nu zau!!!

Pe cuvantul lor de afaceristi ca eu sau orice tanar cu totii neuronii in teasta isi va vinde viata lui Mefisto imobiliaru' pentru  4 pereti !?
Sincer, mi se pare revoltator ca in tara ta, un tanar sau o familie tanara sa fie nevoita sa-si vanda libertatea din fasa, in conditii legale, pentru minimul de decenta, acela de a avea unde sa stea.

Da, stiu, asta se face in toata lumea, se iau credite de la banci sau direct la investitori pentru a fi si tu in randul lumii, adica pt a-ti semna acordul de sclavie moderna, pe plantatiile guvernantilor care mananca si ei o paine cinstita din imobiliare...
Ohhh...dar iata ca vine criza cu valiza si incepe sa cada piata...atunci, ce se gandeste creieru' aducator de ploaie sfanta peste tara, haideti sa mai inventam o chestie, un program ceva ca sa tinem fraierii in joc, sa nu le piara chefu' nebun de cumparat case, plus ca mai avem, indirect, alaturi si parintii fraierilor, mandri ca ei au rostul lor si care au numai pilde intelepte pentru urmasi: da' trebuie sa aveti si voi o casa a voastra, mama!

Si iaca asa se naste programul iesitor din criza si ridicator al economiei patriei si anume ....prima casa!!! ....asta ca sa fim ajutati sa intram cu dreptu' in sistemu' asta nou-nout, capitalist si european...ohhh, cand de fapt, ascunde un asa comunism si o asa cusca, asa multe gratii de nici cu gandu' nu gandesti.


Lasand bazaconiile la o parte, sa redevenim seriosi in ale tarii si sa parcurgem niste informatii referitoare la pomana pe care si-o face statul cu noi, astia tineri si buni de munca :).

Luati de cititi si va minunati, adica informati :D de aici !!
...de la tata guvernu', cu dedicatie pentru tineretu' Romaniei!

sursa foto : www.incasa.ro/_files/Image/galerie/5/casa_1.jpg

Niciun comentariu: