miercuri, 6 ianuarie 2010

sa-mi schimb sau nu serviciul pe timp de criza?

De ce ai face asta?

Simplu. Pentru ca angajatorul cica face economii si iti cere sa te resemnezi financiar. Ca si cum si stomacul tau s-ar resemna in fata kilului de carne si ar zice: stai asa, carne, ca nu e cum vrea gaina si ala de-a hranit-o si a investit furaje in ea, e cum vrea angajatoru meu! el nu imi mareste salariul, deci nici tu nu vrei mai mult pe copanul pe care mi-l dai sa-l pun in farfurie! Fair, nu? Principiul cauza-efect!

Ideea cu criza care cere masura in toate cele mi se pare un cliseu idiot si o smecherie financiara de care toti se agata acum!

Vorbesti de pe pozitia angajatului, probabil ca mi-ar imputa unii! si e usor de zis, e usor de infierat cand nu ai banii pe mana, din ce in ce mai putini , bani pe care sa incerci sa-i gestionezi in asa fel incat sa nu te pasca falimentul.

Daaa!!! True, true!! Dar, aici se vad cu adevarat managerii, aia care stiu a organiza, aia care stiu si simt afacerea, aia care din putin fac mult si acolo unde nu curge nimic, trebuie sa gaseasca mijlocul de a dezgheta biznisu amortit. Efectul de domino face intr-adevar victime in lant, dar, de-aia cica s-au inventat managerii.
Sa gaseasca solutia optima, nu sa bage capu in nisip ca strutu si sa zica: gata, lasati-ma sa va strang cureaua, ca trebuie sa fim cumpatati!

Da' marinaru ala care conduce corabia pe furtuna si trebuie sa-si duca echipajul cu bine la mal, pt ca asta e jobul lui, cauta cea mai buna cale si incearca sa tina vasul pe linia de plutire chiar cu pretul vietii. E vorba de supravietuire...nu isi tranteste basca pe punte si zice: gata, ce-o fi o fi, facem si noi ce putem!
Incercam totul! cautam in noi, in intuitia noastra, in experienta noastra, in teoria cartilor si practica vietii din domeniul respectiv si ne calim impreuna, dar si ajungem impreuna la mal, cu sacrificiu comun.

Intrebarea mea e: avem cu adevarat manageri? sau doar sefi frustrati si neajutorati? avem oameni cu stofa de conducatori de biznis sau doar diplome si fetze profund marcate de gravitatea functiei? avem lideri intre noi sau doar cautatori de comori si de izbanzi personale?
Avem oameni capabili sau numai oameni care joaca un teatru al functiei lor?

Adevaratii manageri se aleg ca graul de neghina chiar in situatii limita, pe timp de criza, iar adevaratele institutii in care merita sa muncesti sunt cele care au parte de astfel de oameni!

Asa ca, daca ai nimerit intr-un astfel de loc, cu asa oameni-model, merita sa ramai si sa lupti alaturi de ei, daca nu, e de preferat sa-i cauti pana ii gasesti.
Acolo e de tine!

Niciun comentariu: